Etter å ha forlatt Barça for en verdensrekordavgift i 2017, har Neymar gjort det klart at han ønsker seg ut av Paris Saint-Germain, og å gå tilbake til LaLiga-mesterne har fremstått som et alternativ. Mens Real Madrid er blitt koblet, kan Neymar få et Camp Nou-comeback. Barca kunne ennå gi enda mer glamour til angrepet sitt ved å hente Neymar tilbake fra Paris Saint-Germain, selv om å signere brasilianeren ville legge ytterligere press på klubbens økonomi og tvinge dem til å selge flere spillere.

Barcelona har kystet til de to siste nasjonale titlene, og den ekstra tilstedeværelsen av Antoine Griezmann iført en billige fotballdrakter i en allerede formidabel fremoverlinje gjør dem til favoritter til å lande en tredje påfølgende La Liga-krone denne sesongen. Barcelona brakte før-sesongen til slutt med en ledende 4-0-seier over Napoli i Ann Arbor, Michigan, og i det hele tatt vil Ernesto Valverde være fornøyd med det han har sett fra sin side, spesielt gitt hvor dårlig Real Madrids pre- sesongkampanjen har gått.

Barça har allerede investert mye i overføringsmarkedet, men samtalene mellom de to klubbene har imidlertid akselerert takket være mulig inkludering av Coutinho og kontanter. I den andre enden av spekteret sier Sport at samtalene har stoppet opp da PSG krever tre spillere i tillegg til et gebyr. De vil bli garantert en ekstra skive med klasse og balanse midt på banen, men takket være tilstedeværelsen av Frenkie de Jong, det 22 år gamle midtbaneankeret som de med glede signerte fra Ajax for € 75 millioner. Venstreback Junior Firpo som liker Barcelona fotballdrakter veldig mye i mellomtiden, vil gi litt ettertraktet konkurranse for Jordi Alba, som stagnerte mot slutten av kampanjen, omtrent som laget hans.