Unai Emery har antydet Shkodran Mustafi og Mohamed Elneny står fritt til å forlate Arsenal, da de ikke er en del av planene hans. Mustafi tapte dramatisk fra forrige periode og har ikke blitt inkludert i Emerys tropp så langt i 2019-20, med Elneny også utelatt mot både Newcastle United og Burnley.

Det betyr at de har halvannen uke på seg til å finne nye arbeidsgivere, og til tross for interessen for at Mustafi har en billige fotballdrakter fra Monaco og i Elneny fra tyrkiske Super Lig-sider, har det ikke blitt noen avtale. Emery sa for to uker siden at han hadde snakket med Mustafi om forsvararens fremtid og gjentok på klarere vilkår at det var i hans beste interesse å gå av. AS Roma blir tipset om å ta Shkodran Mustafi på en sesonglang låneavtale før overføringsvinduet stenger i Italia 2. september.

"De er veldig store spillere, men for en eller annen omstendighet kommer de til å ha færre sjanser til å vise sin kapasitet eller å være fornøyd med oss ​​og minuttene de spiller i kamper," sa Emery. ”Men de vet situasjonen, og jeg ønsker det beste for dem. Jeg tror at det beste for dem er å være hovedpersoner i et annet lag og å få en annen utfordring for dem. ”

Arsenal har hentet inn rundt 55 millioner pund fra spillersalg i sommer, men har brukt nesten 140 millioner pund. Å gå videre til spillere ville bidra til å rette opp balansen. Emery antydet at den dyreste av disse nykommerne, klubbrekorden som signerte Nicolas Pépé med en Arsenal fotballdrakter, kunne gi sin første start i Liverpool lørdag kveld.