Den keltiske kapteinen Scott Brown hevder at Kieran Tierney har børstet ryktene som knytter ham til Arsenal og er utelukkende fokusert på å komme tilbake til trening i forkant av den nye sesongen. Unai Emery som hadde på seg billige fotballdrakter identifiserte Tierney som sitt prioriterte venstreback-mål i starten av sommeren, men Arsenals to åpningsbud for den 22 år gamle venstrebacken ble avvist av Celtic.

Arsenal har trukket av et av sommerens kupp så langt ved signering av Nicolas Pepe fra Lille. Den fransk-ivorianske vingen, 24, var den beste spilleren som ikke ble kalt Kylian Mbappe i Ligue 1 forrige sesong, og ble ettertraktet av stort sett alle øverste europeiske klubber i sommer.

Da Arsenal tapte i Europa League-finalen, føltes det som at Gunners var godt og virkelig knullet. Dette nederlaget, sammen med en tredje Premier League-slutt utenfor de fire beste, sendte Arsenal til liv utenfor Champions League for tredje år på rad, antagelig et massivt tilbakeslag i klubbens forsøk på å igjen innta sin rettmessige plass som en av ( om enn aldri de absolutte) beste lagene i England og Europa.

Det ser også ut som om de har et smakfullt basseng med unge spillere å ringe til i løpet av den nye sesongen. Nelson iført en Arsenal fotballdrakter ble belønnet for sin innsats med et mål i andre omgang etter at Nketiah, uten tvil Arsenals største før-sesongstjerne, fikk et skudd blokkert.

Unai Emery vil ikke tøffe Premier League-lagene sine med unggutter som han gjorde for Angers-sammenstøtet, men de fleste som spilte viste at de kan bidra når det trengs, enten det er i start i Carabao Cup eller Europa League, eller som sen liga erstatter hvis Arsenals tropp begynner å slite med skader.